Kinderwens

foto4 (2)

Kinderwens / Vruchtbaarheid

 

Acupunctuur en kruidengeneeskunde worden veel en succesvol toegepast bij vruchtbaarheidsproblemen van zowel vrouwen als mannen. Om zwanger te worden moet je lichaam in een goede balans zijn.

Daarom zal de behandeling zich in eerste instantie richten op het herstellen van deze balans.

 

Door de combinatie van acupunctuur en kruidengeneeskunde toe te passen kunnen we eraan werken om je menstruatiecyclus en hormoonhuishouding te reguleren. Verder kan acupunctuur je helpen te ontspannen en de stress die vaak ontstaat als zwanger-worden niet lukt te verlagen.

Een acupunctuurbehandeling kan tevens ondersteunend ingezet worden bij een IVF-traject en ICSI.

Mannen en Vruchtbaarheid

Acupunctuur kan zowel de kwaliteit als de kwantiteit van het sperma verbeteren. De behandeling wordt vaak gecombineerd met kruidengeneeskunde, voedings- en leefstijladviezen.

Voor elk kinderwens-cliënt wordt er een individueel behandelplan vastgesteld, want de oorzaken voor de verminderde vruchtbaarheid kunnen heel divers zijn. Vaak zijn er) minimaal 3 maanden nodig om het lichaam goed voor te bereiden op een zwangerschap of een IVF-traject. Voor verbetering van de spermakwaliteit moet er ook met een behandelingsduur van minimaal 3 maanden gerekend worden.